Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde Türkiye'nin her yerinde eğitim uzaktan şekilde devam etmektedir. Buna göre Bilim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda okullar ve eğitimin uzaktan yapılması uygun bulundu. Peki okullar açılacak mı? Dün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı televizyon programında okulların açılıp açılmayacağına yönelik bazı değerlendirmeler yaptı. Okullar, dershaneler, etüt merkezi, çocuk kulüpleri açılacak mı?

Kademeli Olarak Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı hem Türkiye hem de dünyadaki değerlendirme ve genel tabloya bakılarak okulların açılıp açılmayacağına 15 Şubattan iki hafta ya da on gün önce karar vereceklerini duyurdu. Şu anki tabloya göre açılma ihtimalinin yüksek olduğu ve açmak istediklerini de müjdeledi. Okullar açılırsa okul, dershane, etüt merkezi, çocuk kulüplerinin hepsi açılacak. Yani ayrım yapılmaması bekleniyor.

Hangi Kademeler Açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tüm Türkiye geneli hangi yaş gruplarındaki kademelerde virüsün ne durumda olduğunu takip ettikleri yazılımın olduğu Bakan Selçuk tarafından duyuruldu. Bu yazılımdaki verilere göre okulların açılacağı belirtildi. Ancak veliler ve öğrenciler ilk olarak 8. sınıf ile 12. sınıf öğrencilerinin okullara gitmesini savunuyor. Bu çocuklar sınavlara girecekleri için son kademeki öğrencilerin ilk olarak okula gitmesi ön görülmektedir. Aynı durum dershane, etüt merkezi ve çocuk kulüpleri için de geçerli olacaktır.