Ülkemizde bilindiği üzere bir milyon öğretmen bulunmakta olup her görev yapılan okulda en az bir müdür yardımcısı ve bir müdür bulunmakta olup oukulun kontejanının artmasına göre de müdür yardımcılarının sayısı artmaktadır. Peki Milli Eğitim Bakanlığı MEB'de görevli müdür yardımcıları ile müdürlerin maaşları ne kadar? Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizlere MEB'de çalışan okul müdürü ile okul müdür yardımcısının maaşını açıklıyoruz.

OKUL MÜDÜRÜ MAAŞLARI

Her okulun bir müdürü bulunmakta olup 2020 yılı okul müdürü maaşları 5 bin lira civarındadır. Alınan bu tutara tazminat ücretleri dahil olmamak ile birlikte ilgili tutar müdürün ailesi, çocuğunun olup olmaması ve görev yerine göre değişiklik göstermekte ona göre artmaktadır.

OKUL MÜDÜR YARDIMCISI MAAŞLARI

Her okulda en az bir ya da birden fazla müdür yardımcısı bulunmakta olup müdür yardımcısı maaşları 4 bin 500 lira seviyesinden başlamakta olup yine bu tutar müdür yardımcısının görev yaptığı bölge, okulun mevcudu, çocuğunun olup olmaması ve aile durumlarına göre değişiklik göstermektedir. Okul müdürü, okul müdür yardımcısı ve öğretmen arasında aşırı bir maaş farklı bulunmamaktadır fakat müdür ile müdür yardımcılarının derse girme zorunluluklarının olmaması ya da az olması sebebi ile avantajları olabilmektedirı

Editör: TE Bilisim