Milli Eğitim Bakanlığı 2019 ve 2020 yılındaki atamaları yeni yıla girmeden Aralık ayı içerisinde duyurdu. Yani 2019 atamasını 2018 Aralık ayında, 2020 atamasını ise 2019 Aralık ayında duyurdu. 2021 atamasının da ilanının 2020 Aralıkta gelmesi beklenirken düşünüldüğü gibi olmadı ve adaylar ilanın ne zaman geleceğini merak etmeye başladı. Peki neden ilan gelmiyor, halen pazarlık devam mı ediyor, ilanın geleceği tarih belli midir?

Masadaki Öngörüler Nelerdir?

MEB öğretmen ataması ilanını hala gelmemesine yönelik bazı iddialar var. Bunlardan bazıları şunlardır. Maliye'nin sunduğu teklifi MEB halen kabul etmedi ve sayıyı artırmaya çalışıyor, pandemi sürecinde mülakatların nasıl yapılacağı hususu henüz belli olmadığı için ilan yayımlanmıyor, korona virüs sebebi ile her gün farklı şeyler ortaya çıktığı için tek atama düşünülebilir, kabine toplantısı ile atamalar belli olurken gündem başlıkları önemli olduğu için öğretmen atamasına değinilmemektedir. Masada tahmin edilen senaryolar bunlardır.

Atama İlanı Ne Zaman Gelir?

Bugüne kadar sosyal medya üzerinden müdür, personel, dernek başkanı, öğretmen, atama bekleyen kişilerin yaptıkları hiçbir yorum tutmadı. En son Ocak ayında ilanın kesin geleceğini açıklayanlar vardı ancak Ocak ayının bitimine geldik halen bir duyuru bir ilan gelmedi. Bu sebepten dolayı öğretmen atamalarına yönelik atama tahmini yapılamıyor. Mart ya da Nisan ayında tek atama da olabilir. Şubat ayı içerisinde de ilan gelebilir.

Editör: TE Bilisim