Milli Eğitim Bakanlığı hedeflerin gerçekleştirilmesi ve emekli olan öğretmenler yerine kadroların doldurulması için her sene öğretmen atamaları gerçekleştirirken 2021 yılı öğretmen ataması takvimi adaylar tarafından araştırılmaktadır. Peki MEB öğretmen ataması ne zaman yapılacak, öğretmen atamalarının hangi tarihte yapılacağı belirtildi mi?

Öğretmen Atama Takvimi Duyuruldu Mu?

Milli Eğitim Bakanlığının resmi kaynaklarında henüz atama takvimi ile ilgili bir detay bulunmamaktadır. Sosyal medya üzerinde yayımlanan ve geçerliliği olmayan fotoğraflar dolaşmakta olup MEB'den henüz resmi bir duyuru gelmedi. Milli Eğitim Bakanlığı genel olarak sene başını 4 Ocak olarak uyguladığından dolayı adaylar ilk atama müjdesini 4 Ocak tarihinde bekliyor.

Cumhurbaşkanı Müjdeleyecek

2020 yılının ilk atamasında olduğu gibi yine 2021 yılının ilk atamasında da müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Milli Eğitim Bakanlığı henüz resmi bir sayı verememekte ve resmi sayı Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. Genel sayı duyurulduktan sonra atama ilanının birkaç gün içerisinde çıkması bekleniyor. Bundan önceki atama ilanlar Aralık ayında yayımlanmıştı ancak bu atama ilanı gecikti ve henüz bilgi yok. Adaylar 2021 yılı için 60 bin öğretmen ataması taleplerini tüm kurumlara iletmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığından MEB'in 55 bin öğretmen ataması talep ettiği belirtilmekte olup bu sayının yüzde kaçının onaylanacağı henüz resmi makamlar tarafından paylaşılmadı.