Milli Eğitim Bakanlığı her sene 20 bin civarında öğretmen ataması yapmaya devam ederken bu sene de atamalara devam ediyor. 20 bin kişilik ilanı yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı başvuruları ilk atama sitesi üzerinden 6 Ocak ile 10 Ocak tarihlerinde aldı ve adaylar müracaatlarını internetten yaptıktan sonra şahsen il milli eğitim müdürlüklerine giderek başvurularını tamamladı. Buna göre sonuçlar açıklandı ve mülakata çağrılan son adayların puanları duyuruldu. Peki bu tarihten sonra süreç nasıl işleyecek, hangi tarihte öğretmen adayları neler yapacak belli oldu mu?

HANGİ TARİHTE NELER OLACAK?

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı sonuçları açıkladı ve adayların mülakata çağrılıp çağrılmadığı belirtildi. Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek? Buna göre adaylar 5 Şubat tarihinden başlayarak 22 Şubat tarihlerine kadar mülakata girecek. Adaylar yoğunluğa göre dağıtılarak farklı tarihlerde mülakata alınacak. Mülakatlar tamamlandıktan sonra mülakat puanları 25 Şubatta açıkalanacak ve puanına itiraz etmek isteyen adayların itirazları alınacak. İtirazlar, dilekçeler incelenecek, haklı bulunan adayların tekrar işlemleri yapılacak ve son sonuçlar yeniden açıklanacak. 18 Mart tarihinde ise oluşan en yüksek puandan düşük puana kadar sıralama yapılacak ve adayların atama işlemleri tamamlanacak.

Güvenlik soruşturmaları yine Emniyet Genel Müdürlüğü EGM tarafından yapılacak olup adayların eğitim öğretim dönemi bitmeden son aylara doğru öğretmenliğe başlaması ya da yaz aylarında yapılan konferansa yetiştirilmesi bekleniyor.