MEB, Öğrenci ve Velilere Danışacak

okullardaki bazı derslere ilişkin taslak öğretim programı hazılayan Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunun görüşüne sunmak üzere Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın internet sayfasından yayımlandı. Başta öğretmenler ve akademisyenler olmak üzere öğrenci ve velilerin de görüşünü almak isteyen Meb, askıya çıkardığı okullardaki matematik (1-4. sınıf), hayat bilgisi (1-3. sınıf), ortaokul seçmeli çevre ve bilim dersi ve ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Dersi (9-12. sınıf) ve Türkçe (1-8. sınıf) derleri hakkında görüşlerini alacak

Meb tarafından hazırlanan taslak öğretim programı üzerinden isteyen herkes hiçbir sınırlama olmadan görüş bildirme imkanına sahip olacak. Bu sayede vatandaşlar, taslak öğretim programlarında yapılan güncellemeleri nihai şekli verilmeden ve kurul kararı haline gelmeden görme, eleşiri getirme, görüş bildirme ve öneride bulunma şansını bulacak.

Her bir dersin öğretim programı için alan uzmanları ve öğretmenlerden oluşan çalışma grupları öğretim programlarının güncellenmesinde görev alıyor. Aynı zamanda bu gruplar bilim ve teknolojide yenilikler, uluslararası gelişmeler, üst politika belgelerinde ve planlardaki gelecek öngörülerini de dikkate alarak öğretim programlarını inceliyor. Bu belirlemelerin ardından hazırlanan program değişikliği önerileri de hem akademisyenler ve öğretmenlerle hem de ilgili diğer kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştaylarda değerlendirilerek güncellenecek öğretim programı için taslak bir metin yazıldı.