Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan mazeret tayini için iller arası, iller içi kontenjan sayıları açıklanmış bulunuyor. 12 Ağustos itibari ile başvuruları alınan öğretmenlerin merakla beklediği konuya ilişkin açıklama MEB internet sitesinde duyuruldu. Öğretmenler için 21 Ağustos tarihi itibari ile başlayacak olan tercih işlemlerinin ise 21 Ağustos’a kadar devam edeceği ifade edildi. Konuya ilişkin güncel açıklamalar, takvim ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Mazeret Tayini için Gerekçeler Neler?

Öğretmenlerin bulundukları kurumdan farklı olarak aynı il içinde farklı ilçeler, kurumlar ya da iller arası geçiş yapmak için başvurdukları mazeret tayini ataması için birtakım durumları sağlaması gerekmektedir. Bunlar arasında sağlık mazeretine bağlı olarak, aile birliği mazeretine bağlı olarak, can güvenliğine, engellilik durumuna göre ve diğer nedenlere bağlı olmak üzere çeşitli durumlar bulunmaktadır.

Öğretmenlerin işleri farklı ilde, ilçede 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A veya 4/B maddeleri kapsamında çalışıyor olması durumunda, Kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından birinin görev yaptığı yerdekalmasının can güvenliğini tehdit altında bırakacağını ifade edenler, Kendisinin en az yüzde kırk oranında engelli olduğunu ya da eşi, bakmakla yükümlü olduğu çocuğu, annesi veya babasının ağır engelli olduğunu ispatlayanlar ya da kılavuzda yer alan diğer nedenleri sağlayanlar mazerete bağlı tayin için başvuru yapabilmektedir.

Başvurular ve Tarihler

Başvurular iki aşamada gerçekleştirilecek olup Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacak, diğer aşamada ise http://personel.meb.gov.tr/www/2020-yaz-donemi-ogretmenlerin-aile-birligi-saglik-can-guvenligi-mazeretleri-ve-engellilik-durumu-ile-diger-nedenlere-bagli-yer-degistirme-2-asama-basvurulari/icerik/1099 yer alan kontenjanlara göre tercihlerini yapacaklardır.

İl dışı en çok kontenjanlar branşlara göre şu şekildedir; Sınıf Öğretmenliği3778, İngilizce1374, Okul Öncesi Öğretmenliği 1275, Türkçe787, İlköğretim Matematik761, Fen Bilimleri 584, Türk Dili ve Edebiyatı530, Rehberlik525, Matematik508, Din Kült. ve Ahlak Bilgisi 433, Beden Eğitimi417, Sosyal Bilgiler399, Bilişim Teknolojileri269, Görsel Sanatlar235 şeklindedir.

Başvurular https://mebbis.meb.gov.tr adresinden alınacak olup tercih işlemleri 19 ile 21 Ağustos arasında atamalar ise 24 Ağustos’ta ve Tebligat ile ilişki kesme işlemleri 25 Ağustos’tan itibaren yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim