Ülkemizde bilindiği üzere he okulun imkanları malesef eşit değil. İl içerisinde ya da bir birine yakın konumda bulunan okulların dahi imkanlarında bazı farklılıklar bulunurken köy, ilçe, taşra vb. gibi alanlarda ki okulların imkanları daha eşitsiz kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturduğu ilk günden bu yana önemli çalışmalar yapmakta olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini sıklıkla gündeme getirmekte olup bir çok alanda yenilikler yaptı ve öğrencilerin sadece eğitim değil sosyal, bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda da gelişim sağlaması için bir çok etkinlik, proje ve tasarım yapmaya devam ederken resmi sosyal medya hesabı aracılığı ile önemli bir duyuru yaptı.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmi sosyal medya hesabından ;

  • Çabamız; hiçbir çocuğumuzun yaşam koşulları ve coğrafi farklılıklar nedeniyle eğitim hakkından geri kalmaması için... Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerin benzer imkanlara sahip olabildiği; adalet temelli bir yapı üzerinde çalıştık. Hazırız. Yarını bekleyin.
  • Eğitimde Fırsat Adaleti... Hizamızı bu üç kelimeden aldık ve bu kavramı çalışmalarımızın merkezine koyduk. Köydeki öğrenciyle şehirdeki öğrencinin, taşrada eğitim alanla merkezde eğitim alanın benzer eğitim imkanlarına sahip olabilmesi için çalıştık. Hazırız. Yarını bekleyin.

olmak üzere iki adet yukarıda ki paylaşımı yaptı. Buna göre eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için tüm imkanlar seferber edilecek ve köydeki, ilçedeki, kasabadaki, şehir merkezindeki tüm okulların imkanlarının eşit hale getirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiği bilinmektedir.