MEB Ehliyet Sınav Soruları ve Cevaplarını Yayınladı mı?

27 Haziran 2015 tarihinde Milli eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ehliyet sınavı yapıldı. Sınavın üzerinden henüz 3 gün geçmiş olmasına rağmen sınava giren adaylar şimdiden ehliyet sınav sonuçlarını beklemeye başladı. sonuçlarla ilgili olarak henüz MEB tarafından yapılan bir açıklama yok. Adayların heyecanlı bekleyişinin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Trafikte araç sürüşü için vatandaşların ehliyet almaları gerekiyor. Son yapılan sınavda da binlerce sürücü adayı ehliyet alabilmek için ter döktü. Ehliyet sınavları daha öncesinde bir yıl içerisinde 9 defa yapılıyordu. 2015 yılı içerisinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu'na göre bu sayı da 6’ya indirildi.

Adayların heyecan içerisinde beklediği diğer bir konu olan Ehliyet sınavı soruları açıklamasına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. Eğer sorular açıklanırsa adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dijital platformda yer almakta olan resmi internet sayfasında bulunan MTSAS duyuruları ekranından soru ve sonuçlara ulaşabilecek. Adayların büyük bir heyecan içerisinde bekledikleri sınav soru ve sonuçlarının açıklanmasının Meb tarafından çok uzun tutulmayacağı öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı artık gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanıyor ve bu nedenle de sınav sonuçları oldukça kısa süe içerisinde açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği sınavda adayların başarılı sayılabilmesi için 70 ve üzerinde puan almaları gerekiyor. Adaylar T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı' nın dijital platformda sınav sonuçlarına hemen ulaşabilecek.

Editör: TE Bilisim