Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde yapılan sınavların bir bölümü e-sınav olarak düzenlenmektedir. Bilindiği üzere e-sınav ile yapılan sınavlarda yanlış hesaplanma oranları çok daha düşük olduğu gibi sınav sonuçları da çok erken açıklanıyor. Öyle ki normal sınavlar haftalarca açıklanmayı beklerken e-sınav'da aday sınavdan çıkar çıkmaz sonucu öğrenebilmektedir.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan e-sınavlar şu anda Türkiye geeli sadece 29 farklı ilde yapılmaktadır. Bu iller genel olarak öğrencilerin çok olduğu ya da nüfusu kalabalık olan şehirlerdir. Öğrencinin az olduğu ve nüfusun az olduğu bölgelerde ise e-sınav düzenlenmemekte ve adaylar e-sınava girebilmek için farklı şehirlere gitmektedir. Buna göre MEB e-sınav hakkında duyuru yaptı.

E-SINAV MERKEZ SAYISI ARTACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da e-sınavın şu anda 29 il ve 32 farklı salonda yapıldığı belirtilirken Türkiye geneli 92 merkezin daha açılacağı söylendi. Bu açıklamaya göre tüm Türkiye geneli bütün şehirlerde e-sınavın yapılması beklenmektedir.

92 e-sınav salonunun daha faaliyete geçmesi ile 81 ilin tamamında e-sınav yapılacak. E-sınav açık ortaokul, açık lise ve ehliyet sınavlarında uygulanmaya devam edecektir.

DİĞER MEB HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDİNİZ