Türkiye'nin neredeyse tüm noktalarında bilindiği üzere kış ayları mevsim sıcaklıklarının ve normallerinin üzerinde seyir etmekteydi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından yapılan açıklama da Türkiye'nin bir çok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtınanın beklendiği vurgulanmıştı. Buna göre kar yağışları ne zama nbaşlayacak derken Doğu Anadolu Bölgelerinde hızlı bir yağış meydana gerçekleşti ve malesef Van'da çığ felaketi de oldu. Şu anda Türkiye'nin bir çok ili kara teslim durumda belediyeler yolları açma ile çalışırken MEB tarafından yapılan duyuruda Van'da okulların tatil olduğu belirtildi.

VAN'da Okullar Tatil Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru neticesinde Van ilinde eğitim ve öğretimin 1 gün ara ile (10 Şubat 2020) tarihinde ara verildiği belirtildi. Ayrıca Halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Yine ayrıca engelli kamu personelleri ve hamile kadın kamu personelleri de 10 Şubat tarihinde izinli sayılmaktadır.

Van'da meydana gelen çığ felaketi herkesin acısını büyütürken bölgede yoğun kar yağışları devam ediyor. Olası tehlikelerin önüne geçebilmek için AFAD ekipleri ile Jandarma Arama Kurtarma JAK ekipleri yoğun çalışmalar yapmaya halen devam ediyor. Yolları kapanan köyler için de belediye ekipleri seferber oldu.

Editör: TE Bilisim