Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'nin her noktasında ki okulları ile milyonlarca öğrenciye eğitim vermeye devam ettiği gibi maddi imkanlar düşük, eğitim konusunda maddi olanaklar sebebi ile zorluk çeken öğrencilerin ailelerine destek olmak için her sene bursluluk sınavları açmaktadır. Bu sınavlar aracılığı ile başarı düzeyleri yüksek olmasına rağmen ailelerinin maddi güçleri fazla olmayan öğrencilere maddi olanaklar tanınmaktadır. Bu sene bursluluk sınavı ne zaman başlayacak derken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı ve bursluluk sınavı 5 Şubat 2020 tarihi itibari ile başladı. Peki bursluluk sınavlarına katılma şartları nasıl olacka, nasıl başvuru yapılacak, detaylar nedir?

25 NİSANDA SINAV YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı maddi gücü düşük ve başarı seviyesi yükse kolan öğrencileri bursluluk sınavına almakta ve oluşan puanlara göre yüksekten düşüğe doğru sıralama yaptıktan sonra belirlediği kontenjan dahilinde öğrencilere burs imkanı vermektedir. 5 Şubat tarihinde başlayan bursluluk sınavı başvuruları 17 Şubat tarihine kadar devam edecek ve başvuruların sona ermesinden sonra 10 Nisanda sınav giriş belgeleri ilan edilecek 25 Nisanda ise öğrenciler bursluluk sınavına alınacaktır.

5 Şubat ile 17 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan başvurular http://www.meb.gov.tr, http://odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr adresleri üzerinden yapılabileceği gibi yine veliler aracılığı ile çocuğun eğitim gördüğü okul müdürlüğü aracılığı ile başvurular yapılabilecektir. Başvuru yapacak olan adayların Türkiye Cumhuriyeti ya da Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmekte olup başvuru yapacak olan adaylardan aranan şartlar, soruların dağılımı vb. gibi konular için aşağıdaki kılavuzu takip edebilirsiniz.

KILAVUZU BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ