Binlerce öğrencinin merakla beklediği haberlerden biri olan bursluluk sınavına ilişkin sınav tarihi açıklanmış olup Milli eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda 6 Haziran Cumartesi günü yapılacağı ilan edilen 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) 5 Eylül 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Peki bursluluk sınavı nedir, sına konuları nelerdir, nasıl başvuru yapılır? İlgili detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Bursluluk Sınavı Nedir?

MEB tarafından gerçekleştirilen bursluluk sınavı, 5. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrencilerin girdiği bir sınav olup kazanan öğrencilere uzun yıllar burs olanağı sağlanmaktadır. lköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı aracılığıyla karar verilen ve sınavda yüksek not alan öğrencilere burs olanağı sağlanmaktadır.

Bursluluk Sınavı Şartları Nelerdir?

İlgili sınava katılmak isteyen öğrencilerin Türk ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olması, mevzuatta yer alan şartları taşıması, ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak, disiplin cezası almamış olmak, aile içerisinde fert başınadüşen toplam miktarın 2020 Mali Yılı için tespit edilen 14.640,00 TL’yi geçmemesi şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Sınav Konuları Nelerdir?

İlgili sınav için Bakan Ziya Selçuk, sınav konuları hakkında tereddüt yaşayan öğrenciler için açıklamda bulunarak “Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar” ifadelerini kaydetmişti.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://odsgm.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden gerekli bilgiler girilerek başvuru işlemi yapılmaktadır.