Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere her il, ilçe, beldeye okul inşaatlarına devam ederken öğretmen ihtiyaçlarına göre atama gerçekleştirmekte ve eğitimde reforma hız vermiştir. Buna göre dün Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de saat 10.00 itibari ile aralarında Milli Eğitim Bakanlığınında bulunduğu plan ve bütçe komisyonuna ilişkin görüşmeler yapıldı. Vekiller sorular sordu, MEB bakanı hususlar hakkında açıklama yaptı ve ilgili açıklama da öğretmen doluluk oranını da duyurdu. Peki öğretmen doluluk oranı nedir?

Ülke Genelinde Yüzde 92

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız, ilköğretimde 16'ya, ortaöğretimde de 11'e düşmüştür. Ülkemizin tüm coğrafi bölgelerindeki öğretmen doluluk oranları birbirine yakın bir seviyeye yükseltilmiştir. Norm kadro doluluk oranları Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 95, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 93, ülke genelinde ise yüzde 92 seviyesindedir." şeklinde açıklama yaptı.

Atamalar Batıya Mı Olacak?

Bakan Ziya Selçuk'un ifadesine göre Doğu Anadolu yüzde 95 ve Güneydoğu Anadolunun ise yüzde 93 oranında dolu olduğu belirtildi. Ancak Türkiye geneli yüzdenin ise yüzde 92 olduğu vurgulandı. Buda demek oluyor ki en çok açık Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi içindir. Fakat bu durum atamaların batıya olacağı anlamına gelmiyor çünkü doğu bölgelerinden tayin isteyen öğretmen sayısının daha fazla olduğu için atamalar genel olarak Doğu bölgeleri için yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim