Milli Eğitim Bakanı bilindiği üzere özellikle uzaktan eğitime geçtikten sonra bir çok programa katılarak kendisine gelen soruları cevaplamaktadır. Editörler halktan ve isteklerini iletmek isteyenlerin sorularını derlemekte ve bakana sormaktadır. Buna göre en çok gelen sorulardan birisi öğretmen ataması hususudur. Dün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı televizyon programında öğretmen atamalarına ilişkin resmen bilgi verdi. Peki öğretmen atamalarında neler olacak, atama takvimi belli oldu mu?

MEB Bakanı Duyurdu

20 Bin Öğretmen Ataması mı Yapılacak?
Ziya Selçuk: "Geçmişteki çalışmalara bakılırsa peyder pey 20 bin katmanında yapılan atamalar var. Gençler bunu merak ediyor. 2020'de 41 bin öğretmen ataması yaptık. Bu sene şudur dediğimiz durum değil? Bu Maliye Bakanlığı ve Kabine'nin değerlendirmesi sonucu ortaya çıkacak bir durum. Önemli olan şu her zaman en yüksek kadroyu MEB alıyor. Bunun böyle olması için çok atama için çalışmalarımız sürüyor. Bunu doğrudan doğruya bir bakanlık ben buna karar verdim şu bakanlık şuna karar verdi gibi bir durum da değil. Bütün bakanlıkları da ilgilendiren devletin genel kadro sistematiği içerisinde değerlendirilen bir çalışma sonucu ortaya çıkacak. "

Türk Eğitim Sen'in 60 bin atama talebi var. Atama takvimi açıklanacak mı?
Ziya Selçuk: Bunla ilgili bu ay içerisinde bazı çalışmalar belli bir noktaya gelir. Çalışmalar belli bir noktaya geldikten sonra biz kamuoyu ile paylaşırız.

Buna göre öğretmen atamalarına ilişkin bu ay çalışmaların ancak belli bir noktaya geleceği belirtildiğine göre henüz bu ay çalışmalar tamamlanmayabilir ve atama ilanı Şubat ayına kalabilir. Bu sorular akıllara ikinci atama olmayacak mı? Tek atama da az ya da tek atama da çok alım mı olacak sorularını getiriyor. Fakat resmi açıklama olmadığı için şu anda tüm düşünceler tahmindir.

Editör: TE Bilisim