Milli Eğitim Bakanlığının bu sene 20 bin kişilik öğretmen alımı ilanı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eğitim konuşması yapılırken kamuoyuna duyuruldu. Açıklamaya göre önümüzdeki aylarda 20 bin atamanın yapılacağı belirtildi. Öğretmenler 60 binlik atama beklerken 20 binlik atama geldiği için üzgün olduklarını belirtmekte olup Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a her seferinde ek atama için yeni sorular sormaya devam ediyorlar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ek 20 bin öğretmen ataması ile atamalarda ki formasyon hususuna yönelik değerlendirme yaptı.

Ek 20 Bin Atama Daha Olur Mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a katldığı programda 20 bin ek öğretmen ataması olacak mı? sorusuna atamanın devamı gelmeli şeklide açıklama yaparken Ama Bakan olarak, bütçe olanakları çerçevesinde bunun zor olabileceğini söyledi.

Farklı bir programda yine Ziya Selçuk'a ek öğretmen ataması olacak mı? düşünüyor musunuz? sorusuna ise "Bizim çabamız daha çok öğretmen alınması yönünde. Kamu maliyet politikasının da bir genel çerçevesi ve toplam kadro sayısı var. Bizim için önemli olan bu pastadaki en büyük payı almak. Şimdi de bir 20 bin atama ilan ettik, çabalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı. İlgil açıklamalar atama bekleyen öğretmenleri çalışmaların devam ettiği ifadeleri sevindirirken, bütçe imkanları dahilinde ek atamanın zor olacağı ifadesi ise üzdü.

Formasyon Durumu

Milli Eğitim Bakanlığındaki atamalarda kullanılan formasyonlara ilişkin ise MEB Bakanı Ziya Selçuk "Bu yılki öğretmen alımlarında, 1 Ocak 2021 tarihine kadar pedagojik formasyon belgesi mevcut olanlar hak kaybına uğramayacak. Bundan sonraki süreçte öğretmen aday adayları için yükseköğretim kurumları tarafından "Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı" açılacak" ifadelerini kullandı.