Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer alan ve her sene ciddi atama gerçekleştirmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda başvuruları kabul ederek bu sene toplam 20 bin kişilik sözleşmeli öğretmen ataamsı yapacaklarını duyurmuştu.

Buna göre bu atamalara ilave olarak 5 bin öğretmen atamasının daha yapılacağı belirtilmiş fakat alımların ne zaman yapılacağı bilinmiyordu. Buna göre Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğlen saatlerinde katıldığı televizyon programı ile konu hakkında tüm detayları kamuoyu ile paylaştı. Peki atamalar ne zaman yapılacak?

İLAVE 5 BİN ATAMA YAPILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama da MEB bünyesinde en az 5 senedir ücretli öğretmen olarak görev yapanlar arasından toplam 5 bin kişilik ilave öğretmen atamasının daha yapılacağı belirtildi. Atamanın ise tahmini olarak önümüzdeki hafta içerisinde yayımlanmasının beklendiğini söyledi.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin öğretmen ataması daha yapılacak ancak Bakanın belirttiği gibi bu ilana başvuru yapabilmek için adayların MEB bünyesinde en az 5 senedir ücretli öğretmen statüsünde istihdam ediyor olması gerekmektedir. İlan yayımlandığında www.isinolsa.com ekibi olarak branşlara göre dağılımları sizlerle paylaşacağız.

Editör: TE Bilisim