Milli Eğitim Bakanlığı NTV'de katıldığı programda 500 bin öğretmenin haber beklediği 60 bin öğretmen ataması olacak mı sorusunu yanıtladı. Spiker tarafından Bakan'a 60 bin öğretmen ataması taleplerinin geldiğine yönelik soru sordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilgili soruya "Elbette, bizim tabiki arzumuz daha çok öğretmen ataması bu imkan ile mümkün arasında ilişkiyle alakalı bir konu bu çerçeveden baktığımız zaman gençlerin umutları, gençlerin hayattan beklentileri çok çok değerli, çok çok kritik ve imkanlar elverdiğinde daha çok öğretmen ataması konusunda elbette çalışıyor. Tabi bu malumunuz Milli Eğitim Bakanlığının şu olsun ya da bu olsun diye karar verdiği bir konu değil bu kurumlar arası bir konu bu imkanlar ölçüsünde bu konuda konuşulacak zamanı gelince bu atamalar tabi ki yapılır" ifadelerini kullandı.

60 Bin Öğretmen Ataması Talebi

Milli Eğitim Bakanlığında Sayıştay raporlarına göre 138 bin civarı öğretmen açığı bulunmaktadır. MEB Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama da korona virüsü sebebi ile yaşı 60 ile üzerinde olan ve kronik rahatsızlığı olan 62 bin öğretmenin idari izinli olduğu da belirtilmişti. Salgın ile mücadele kapsamında sınıf mevcutlarının da azaltılması sebebi ile öğretmenler bu sene 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını talep etmektedir.

Öğretmenler her akşam saat 18.00 civarlarında Twitter üzerinden bir araya gelerek 1 milyon tweet atmakta hem Türkiye gündemine hemde dünya gündemine girmektedir. Etkinlikler instagram aracılığı ile duyurulabilmekte olup adaylar @ogrtmnlrpltfrmu sayfası aracılığı ile bir araya gelmektedir.