Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, öğretmenlerin beklediği Müjdeli haberi verdi. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Şubat ayında 20 bin öğretmen alınacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Son günlerde konuşulan şubat ayı öğretmen ataması ile ilgili merak edilen sorular üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 bin öğretmen alımının yapacağını söyledi.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma Bakanı ve Maliye Bakanı ile yapılan görüşmelerden sonra 20 bin öğretmen alımına karar verildiğini duyurdu. Bakan Yılmaz, “Bu karar öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi

Daha önceden açıklanan öğretmen alımlarına Şubat ayı için temkinli yaklaşan Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden sonra beklenen o müjdeli açıklamayı yaptı.

Atama bekleyen binlerce öğretmenin hayalini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yapmış olduğu açıklamayla duyurdu. "Fethullahçı Terör Örgütü" tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe gününden sonra başlatılan kamudaki memur ve personellerin tavsiye sürecinin devam etmesiyle haklarında terör örgütüne yönelik yardım ve yataklık yapan binlerce öğretmen kamudan ihraç edilmişti. Bu tasfiyelerden sonra boşalan kadrolara atanmak üzere öğretmen alımları yapılacağı açıklanmıştı. İşte o açıklamaların en önemlisi birinci ağızdan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından geldi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şubat 2017 atamasında 21 öğretmenin görevlendirileceğini ve boşalan kadrolara öğretmenlerin atamalarının yapılacağını söyledi.
 

Editör: TE Bilisim