Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmış olan duyuruya göre Bakanlığa bağlı olan resmi eğitim kurumlarında Ek Ders Ücreti karşılığında Görev yapanlardan 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamenin geçici 15. maddesine göre 5 bin kişilik Öğretmen Pozisyonuna farklı alanlarda atamaya ilişkin atama yapılacağı duyurulmuştu. Başvuruların 08 Haziran 2018 tarihinde başlaması ile birlikte artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha detaylı bilgi aktaracağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Sözşelmeli Öğretmen alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 2017 ve 2018 yılı Eğitim Öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Milli Değitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında Sigorta primi ödenmiş çalışma süresi, 13/06/2018 tarihi itibarıyla bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeli şartları taşımak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2017 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP10 ve KPSSP121-KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak, Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak, Devlet memurluğundan veya öğretmenlikten çıkartılmamış ve ceza almamış olmamaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

MEB öğretmen alımı için başvurular 08 Haziran 2018 tarihinde başlamıştı. Başvuruların geçen hafta bitmesi belirtilmişti ancak yapılan son duyuruya göre Bazı adayların sigorta birimlerinde meydana gelen hatalar sebebi ile başvurular 22 Haziran 2018 tarihine uzatılmıştı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 22 Haziran 2018 tarihine kadar Elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınacaktır. İlgili başvurusunu yapan adaylar için 22 Haziran 2018 tarihinde yapılacak duyuruya göre kimlerin Sözlü sınava katılacağı belirtilecektir. İlgili duyuru hakkında daha detaylı bilgi almak için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz. Başvuruların uzatıldığına dair belgeye ulaşmak için ise Buraya Tıklayınız.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim