Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan milyonlarca öğretmenin bekleyişi açıklanan il dışı atama takvimi ile sona erdi. Bu noktada başka bir ile atanmak isteyen öğretmenler, ilgili illerde başvuruya açık okullardan tercihlerini yaparak hizmet puanlarına göre yer değiştirmek için talepte bulunacak. Peki başvurular ne zamana, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, işte il dışı atama takvimi ve diğer detaylar.

MEB tarafından geçtiğimiz aylarda “Bakanlığımızca Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde belirlenen 23 il dışında görev yapan öğretmenlerin; bulunduğu ilde üç yıllık çalışma süresi aranmadan diğer şartları taşımaları kaydıyla başvuru yapabilmelerine imkân tanınacaktır” açıklaması ile il dışı yer değiştirme başvurularının müjdesi verilmişti.

MEB İl Dışı Tayin Takvimi

MEB’in resmi internet sitesinde açıklanan duyuruya göre öğretmenler başvurularını 6 ile 10 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Atamalar ise 11 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olup atanan öğretmenlerin okulları ile ilişik kesmek için ise 12 Ağustos tarihinden itibaren işlemleri açık olacak.

İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Şartları

Öğretmenlerin yer değiştirme başvuru yapmak için birtakım başvuru şartlarını sağlaması gerekmekte olup bunlar; Adaylığı kaldırılmış olmak,31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamışolmak, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeliöğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosunaatananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’ nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosunaatandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 1 yıllık çalışma süresinitamamlamış olmak, şartları aranmaktadır.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Yer değiştirme için başvurular http://mebbis.meb.gov.tr ya da http://personel.meb.gov.tr internet adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak olup öğretmenlerin aynı zamanda kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı gibi bazı belgelere ilişkin belgelerin kontrol edilerek eksiksiz olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Öğretmenler, aynı ya da farklı illerden ençok 40 eğitim kurumunu tercih yapabileceklerdir. 41’inci tercih ise 40 tercih yaptıktan sonra aktif olacaktır.