MEB tarafından geçtiğimiz ay duyurulan ve binlerce öğretmenin merakla beklediği il dışı tayin başvuruları geçtiğimiz günlerde sonlanmış ve öğretmenler yaptıkları başvuruların sonuçlarını merakla beklemeye başlamıştı. Sonuçlar bugün itibari ile açıklanmış olup adaylar başvuru sonuçlarını e-devlet ya da MEBBIS hesapları üzerinden T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek öğrenebilecektir. Sonuçlara ilişkin detaylar için tıklayınız.

İller Arası Yer Değiştirme Taban Puanları Açıklanacak Mı?

Özellikle iller arası yer değiştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında merak edilen konulardan biri de taban puanların açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin konular oldu. Bu noktada Anadolu Eğitim Sendikası tarafından MEB’e ilgili yazı yazılmış ve;

“Bilindiği üzere öğretmenlerin iller arası yer değiştirmeleri ilgi a) yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır. Ancak öğretmenlerimiz her atama döneminde bir umut diyerek bir önceki yıla ait atamalarla oluşan taban hizmet puanlarını bilmeden başvurularını yapmaktadırlar. Belirtmek gerekir ki; yaklaşık son 6 yıldır iller arası atamalarda oluşan taban puanlar bakanlığınız tarafından yayınlanmamaktadır. Öncelikle 2019 yılında atamalarla oluşan taban hizmet puanların 2020 iller arası öğretmen atama başvurularından önce, ardından 2020 yılı iller arası atamalarda oluşan taban hizmet puanların atamalardan sonra yayınlanmasını ilgili kanunu çerçevesinde talep etmekteyiz” ifadelerine yer verilmiştir.

2020 Taban Puanları

MEB tarafından henüz açıklanan sonuçlar doğrultusunda herhangi bir taban puan açıklanmamış olup il dışı atamalar sonucu oluşan taban puanlar açıklandığı anda sitemizde duyurulacaktır.

2019 yılında en düşük puanlar ile atananlar ve branşları şu şekilde açıklanmıştı;İ.H.L. Meslek Dersleri İstanbul, Sultanbeyli 11 Puan, Türk Dili ve Edebiyatı İstanbul Bağcılar 12 Puan, Din Kült. Ve Ahl.Bil. Bursa Keles 15 Puan, Matematik İstanbul Sultanbeyli 15 Puan, Beden Eğitimi Balıkesir Sındırgı 15 Puan, Müzik İstanbul Bağcılar 15 Puan, Müzik Kahramanmaraş Merkez 15, İ.H.L. Meslek Dersleri Sivas Yıldızeli 15 Puan, İngilizce Ankara Şereflikoçhisar 15, Din Kült. Ve Ahl.Bil. İstanbul Gaziosmanpaşa 16 Puan, Rehber Öğretmen İstanbul Üsküdar 16, Rehber Öğretmen İstanbul Küçükçekmece 16 Puan, Coğrafya Tekirdağ Çerkezköy 16, İngilizce Kahramanmaraş Çağlıyancerit 16, Okul Öncesi Öğretmenliği İstanbul Küçükçekmece 16 puan olarak gerçekleşmiştir.

Editör: TE Bilisim