Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere zorunlu eğitim kapsamında eğitimine devam edemeyenlerin eğitimlerine açıköğretim aracılığı ile devam etmelerine imkan sağlamakta olup 1. dönem ve 1. giriş sınavlarının Aralık ayında olacağını takvim aracılığı ile duyurmuştu. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 1. dönem ilk sınavın giriş belgelerinin sorgulama ekranı nasıl yapılır? Adaylar giriş belgelerini nasıl çıkartabilir?

Giriş Belgeleri Sorgulama Ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı 1. dönem, 1. sınavı belgeleri 2 Aralık 2020 tarihi itibari ile yayımlanacak. Bu tarihten önce adaylar giriş belgeleri sorgulama ekranına ulaşamamaktadır. Resmi olarak sınav ise 5 Aralık ve 6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek ve tüm Türkiye genelinde adaylar sorumlu oldukları sınavlara tabii tutulacaktır. Peki 2 Aralık tarihinden sonra adaylar sınav belgelerini nasıl sorgulayabilir.

Sınav Belgesine Nasıl Ulaşılır?

2 Aralık tarihinden sonra adayların Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi resmi internet sitesine ulaşması gerekmektedir. Sağ üst bölümden giriş bölümüne ardından öğrenci girişine ulaşacak olan adayların T.C. kimlik numaraları ve açıköğretim lisesi şifreleri ile giriş yapması gerekmektedir. Sisteme giren adaylar sol menüden otomatik olarak sınav giriş belgesi menüsünü görebilir ve buradan belgesini çıkartabilir. 2 Aralık tarihinden önce sınav belgesi yayımlanmayacağından dolayı sınav giriş belgesi adında bir menü çıkmayacaktır.

Editör: TE Bilisim