Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer alan ve hükümetin bütçeyi en çok ayırdığı bakanlık olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığı açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için çok sayıda öğretmen ataması gerçekleştirmekte olup bu sene 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapıyor ve alıma başvurular 2 Mart 2018 tarihi itibari ile başladı. Buna göre ilk üç günde toplam 65 bin öğretmen adayının müracaat ettiği belirtilmişti. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları sona eriyor. Peki detaylar nedir?

BAŞVURULAR 8 MARTTA BİTİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirmekte olup adaylar mülakat başvurularını yapmaya başladı. Buna göre adayların müracaatlarını en son 8 Mart 2018 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

8 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeyen adaylar ancak önümüzdeki senenin atamasına başvuru yapabilecektir. Adaylar başvurularında kendi evine yakın 5 farklı sınav merkezi tercih edebilmektedir. 5 farklı mülakat yeri tercih eden adaylar başvurularını kayıt edebilir. Buna göre sonuçlar 16 Mart 2018'de belli olacak olup adayların mülakat sınavlarına nerede gireceği belli olacaktır.

Editör: TE Bilisim