Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı geçtiğimiz gün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı eğitim programında kamuoyuna açıklandı. Buna göre dağılım hakkında her hangi bir bilgi verilmezken Cumhurbaşkanı önümüzdeki aylarda atamalarının yapılacağını açıkladı. Öğretmen adayları biran önce 20 binlik ilanın kamuoyuna duyurulması ve ardından da ek atama ilanının açıklanmasını talep ediyor. Peki sözleşmeli öğretmen atamasında kılavuz ne zaman duyurulur?

Kılavuz Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Sleçuk ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ömer İnan alınacak sayının belli olmasından sonra kılavuzun yayımlanmasının çok zaman almayacağını programlarında belirtmişlerdi. MEB Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamasında branşlara göre dağılım hususunda iki farklı taslak üzerinde çalıştıklarını belirtmekte ve sürecin çok uzamadan kamuoyuna duyurulacağını belirtmektedir. Buna göre bir haftalık süre zarfında ilanın gelmesi bekleniyor.

Süreç Ne Kadar Sürer?

Milli Eğitim Bakanlığı genel olarak ilanı yayımladıktan kısa bir süre sonra başvuruları başlatmaktadır. Başvurlar 4 gün sürmekte ardından bir hafta sonrasında sonuçlar açıklanmaktadır. Başvurudan bir ay sonra mülakatların başlaması, bir ay gibi bir süre mülakatların yapılması ardından mülakatların açıklanması ve tercihlerin yapılması bekleniyor. 20 bin sözleşmeli öğretmenin işe başlama tarihleri Mayıs - Haziran ayını bulacaktır. Süreç devam ederken ek atama ilanı 2021 senesi için gelir mi bilinmiyor. Son karma KPSS alımı olduğu için adayların mağduriyet yaşamaası için bizlerde ek atama olacağı yönünde umutlarımızı sürdürüyoruz. Öğretmen adayları seslerini duyurmak, ek atama yapmak için birlikte hareket etmekte olup için https://twitter.com/ogrtmnlrpltfrmu sayfasondan, telegram üzerinden ve twitter'dan birleşerek etkinlikler yapmaktadır.