Öğretmen alımı sonucunda oluşan taban puanlar! Yeni alım ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görevlendirmek üzere 19 bin 910 öğretmen alımı yapılmıştır. 2020 yılı Şubat atamalarında 20 bin öğretmen alımının gerçekleşmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim fakültelerinden mezun olan ya da formasyon eğitim sertifikasını almış olan öğretmen adaylarına ek atama müjdesini vermiş ve Haziran ayında yeni ilanlar açıklanmıştı. Bu kapsamda Türkiye genelindeki okulların eksik bulunan eğitimci kadrolarında yeni istihdamlar yapılmak üzere 31 Ağustos 2020 tarihinde tercih işlemleri tamamlandı. Adaylar 50 KPSS puanı ile başvuru yapabilirler ve sınav tercih sonucuna göre oluşan taban puanlar da bugün Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerine adaylara duyuruldu yeni alım ne zaman yapılacak. Devam eden öğretmen alımı ilanları var mı? Bu konuda gelişmeleri İşin olsa okuyucularına aktarmak istiyoruz.

TABAN PUANLAR;

Atama sonuçlarına göre oluşan taban puanlarda; Türkçe 75, sınıf öğretmeni 71, rehberlik 77, okul öncesi 75, özel eğitim 66, İngilizce 67, ilköğretim matematik 70, görsel sanatlar 68, fen bilimleri 74, din kültürü ve ahlak bilgisi alanında ise 74 puan ile alım gerçekleştirilmiş ve adaylar atamaları tamamlanmıştır. Kurum bazında ki gerçekleştirilen taban puanları erişmek için aşağıdaki link üzerinden detaylara erişebilirsiniz.

http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_09/02115247_2020_haziran_s_atama_kurum_bazinda_taban_puanlar.xls

YENİ ATAMA NE ZAMAN OLACAK?

MEB tarafından her yıl gerçekleştirilen Şubat atamaları ile yeni istihdamlar 2021 yılı şubat ayında yeniden gerçekleştirilecek. Kadro ne kadar olacak ve atama takvimi nasıl olacak? Henüz bu konuda bir açıklama gerçekleştirilmedi. Bilindiği gibi daha öncesinden Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bütçe Başkanlığı tarafından yapılacak kadro ihdası bekleniyor. Ardından adaylara bakanlık düzeyinde bir açıklama yapılmasını beklemekteyiz.

İŞKUR ÜZERİNDEN DEVAM EDEN BAŞVURULAR;

İŞKUR üzerinden öğretmen alımı ilanları: Özel sektörde farklı branşlarda istihdamlar devam ediyor.  Bunlardan bir kısmı şu şekildedir; Okul öğretmeni kadrosuna 28, Sınıf öğretmeni 49, İngilizce öğretmeni 35, matematik öğretmeni 35, Almanca öğretmeni 25, biyoloji öğretmeni ortaöğretim 20, Fizik öğretmeni 17, özel eğitim 17, rehber psikolojik danışman 13, kimya ortaöğretim branşında 12, zihinsel engelliler öğretmeni özel eğitim 12, çocuk gelişimi ve eğitimi 8, Türkçe 8, Beden Eğitimi ve Spor branşı 7, fizik bilgisi branşı 7, öğretmen yardımcısı 6, tarih öğretmeni 5, din kültürü ve ahlak bilgisi 4, Türk dili ve edebiyatı 4, bilişim teknolojileri 3, coğrafya 3, elektrik öğretmeni 3, evrak öğretmeni 3, sosyal bilgiler 33, müzik öğretmeni 2, sosyal bilgiler Biyomedikal cihaz teknolojisi 1, drama felsefe grubu, metal öğretmeni, öğretmen yardımcısı, resim iş, teknik resim kadrolarında 1 kişi öğretmen alımı yapılacak.

Editör: TE Bilisim