Milli Eğitim Bakanlığı her sene 20 bin kişilik öğretmen ataması yapmaya devam ederken bu sene için müjde verildi. Buna göre Ocak ayında alınan başvurular ile 20 bin kişilik öğretmen ataması tamamlandı ve şu anda mülakat süreçleri halen devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının bu sene içerisinde başka atama yapmaması beklenirken Bakan Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama da ekonomi de güzel gelişmeler yaşandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermesi, Maliye Bakanlığının talimat vermesi ile 20 bin kişilik ek öğretmen atamasının daha yapılacağı müjdelendi. Şimdi adayların aklında tek bir soru var. Bu atama hangi tarihte yapılacak? 2020 yılında yapılacak olan KPSS'den önce mi yapılacak yoksa sonra mı yapılacak?

Hazirandan Sonra Yapılması Bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığının Ocak ayında yayımlamış olduğu ilan doğrultusunda alımını yaptığı 20 bin kişilik öğretmen atamasında mülakat sonuçlarının sona ermesi ve yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının 18 Mart 2020 tarihinde olacağı bilinmektedir. Ancak bu tarihten sonra da adaylar hemen iş başı yapmayacak ve Emniyet Genel Müdürlüğü EGM tarafından arşiv ve güvenlik soruşturmaları bşalayacak bu incelemelerinde yaklaşık birkaç ay sürmesi bekleniyor yani öğretmen adaylarının 2019 - 2020 eğitim öğretim yılına yetişmeleri biraz zor gözüküyor.

Bu süreç tamamlanmadan ikinci atamalar yapılmayacağı için atamaların kesinlikle Haziran ayından sonra yapılması bekleniyor fakat bu tarih 2020 yılı KPSS sonuçları açıklandıktan sonra mı olur yoksa açıklanmadan önce mi yapılır net olarak bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim