Milli Eğitim Bakanlığı MEB geçtiğimiz haftalarda ikinci dönem açık lise ile açık orta okul sınavlarını başarılı bir şekilde tamamladı. Yaklaşık olarak 2 milyona yakın aday yine online olarak sınavlarına girdi ve sınavlarını tamamladı. Adaylar lsiteden istedikleri dersi seçerek tek tek derslere girebilmekte olup ekrandaki tüm derslerin adaylar tarafından girilip, tamamlanması gerekmektedir. Buna göre sınavların ne zaman açıklanacağı duyuruldu mu? MEB açık orta okul ve açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB her hangi bir tarih verdi mi?

Açık Okullar Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığı bir önceki açık lise ile açık orta okul sınav sonuçlarını yaklaşık 11 günde açıklamıştı. Bu sefer ki sınav ikinci sınav olduğu için konu hakkında bakanlığında deneyim kazandığı ve sınav sonuçlarının 10 gün ile 15 gün aralığında açıklanması tahmin edilmektedir. Bu sebepten dolayı sınav sonuçlarının muhtemelen Nisan ayının 6 - 10. günlerinde açıklanması düşünülmektedir. Sınav sonuçları açıklandığında anlık bildirim almak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Yukarıdaki uygulamalarımızı telefonunuza indirerek açık lise ya da açık ortaokul sınavı sonuçları açıklandığında anlık haberdar olabilirsiniz. Adaylar 5. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar sorumlu oldukları tüm sınavlara katılım sağladılar. Özellikle çevrim içi sınavlar aracılığı ile açıktan mezun olan öğrenci sayısının da arttığı ön görülmektedir.