Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında okuyan milyonlarca öğrenci 15 tatilin ne zaman geleceğini meraklı gözler ile beklemeye başladı. Peki 15 tatil ne zaman? Öğrenciler Sömestr tatiline ne zaman girecek? Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında açıklama yaptı mı? İşte merak ile beklenen yarı yıl sömestr tatilinin ne zaman olacağı.

20 Ocak'ta Karneler Dağılıyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunan kurumlarda eğitim görmekte olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 20 Ocak 2017 tarihinde karnelerini alacak. Alınacak olan bu karneler ile 15 tatil resmi olarak başlamış olacak. Yani öğrenciler bu hafta son kez dersler gidiyor. Genel olarak dersler son hafta olmasından dolayı boş geçmekte olup öğrenciler bu haftadan sonra bir daha derse gitmeyecek.

3 Şubat 2017 tarihi ile 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı tekrar başlayacak ve öğrenciler okullarında ders başı yapmaya başlayacak. 15 tatilin bu sene 30 gün olacağına dair bazı yorumlar var ancak bu sene de sömestr tatili yine iki hafta olacak. Derslerin başlaması ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar dönemleri 9 Haziran 2017 tarihi ile bitirecek ve bu tarihten sonra hiçbir okulda ders işlenmeyecek.

Editör: TE Bilisim