Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sisteminin düzelmesi, sınıf mevcutlarının azalması ve artan her sene 1 milyon civarı nüfusa karşılık yeni öğretmen atamaları yapıyor. Buna göre Türkiye'nin nüfusu her sene 700 bin ile 1 milyon 200 bin arasında artıyor. Bu durum da her sene minimum 20 bin - 25 bin atama yapılmasını gerektiriyor. Bu durumdan hariç olarak yine her sene 20 bin bantlarında öğretmen emekli oluyor. Yani sayının korunması için Milli Eğitimin 40 bin atama, açıkların biraz olsun kapanması için de ortalama 20 bin atama daha yapması gerekiyor. Peki Hazine ve Maliye Bakanlığı 60 bin öğretmen atamasını onaylayacak mı?

Maliye Onaylar Mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı geçtiğimiz yıl 480 milyar TL bütçeye sahipti ve 40 bin öğretmen atamasını onayladı. Bu sene ise Hazine ve Maliye Bakanlığının 510 milyar TL bütçesi bulunuyor yani geçen seneye göre bütçe 30 milyar TL arttı. Ancak enflasyon ile birlikte artan 30 milyar elbette azalıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının görüşmeleri sürüyor.

Öğretmenler 60 Bin İstiyor! Siyaset Gündemi Oldu

Öğretmenler aralıklarla 60 bin öğretmen ataması isteklerini Twitter'dan dile getiriyor. Bu güne kadar 20 milyon tweet atan öğretmenler dünya rekoruna doğru yürümeye devam ediyor. Atama isteyen öğretmenler Maliye Bakanlığının onay vermesini talep ederken etkinlikler Twitter üzerinden MÖAP, Öğretmen Atama Platformu gibi sayfalardan ve İnstagram'dan yapılmaktadır. Twitter Etknlik Sayfaları: @ogrtmnlrpltfrmu,@Moapmeb olarak bilinmektedir.