Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından alınan karar doğrultusunda 2 Mart tarihi itibari ile Valiliklerin uygun gördüğü yerlerde yüz yüze eğitim süreci başlıyor. Buna göre yüz yüze eğitim başladığı gibi birinci dönem sınava girmeyen liselerin ne zaman sınava gireceği de resmen açıklandı. Öyle ki liselerin bir çoğunda birinci dönem sınavı okullar kapanmadan yapılmıştı. Ancak kapanmadan birinci dönem sınavı yapılmayan yerlerde de sınavlar yapılacak olup Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu konuda oldukça kararlı görülüyor. Peki liselilere yüz yüze sınav ne zaman yapılacak? Gelen bilgilere göre lise öğrencilerine birinci dönem yüz yüze sınavın hangi tarihte yapılacağı resmen duyuruldu.

Yüz Yüze Sınav 8 Martta Başlıyor!

Valiliklerden alınan karar ile 2 Mart tarihinden itibaren Türkiye'de yüz yüze eğitim başlıyor. Liselilerin yüz yüze sınavları 8 Mart 2021 tarihi itibari ile başlayacak. Bir çok lisenin yeniden kapanmaya karşı sınavların hızlı bir şekilde bitirilmesinin çalışılacağı tahmin edildiğinden dolayı birkaç günlük süre zarfında tüm sınavların bitirilmesi beklenmektedir. İkinci dönem sınavlarının ise üzerinden çok geçmeden Nisan ayında başlaması ön görülüyor.

Valiliker tarafından açılmayan okullar ya da virüs sınırının yüksek olduğu tespit edilen şehirlerde yüz yüze sınavlar 8 Mart tarihinde yapılmayacak buralarda sınavlar ileri bir tarihe ertelenecek olup uygun görüldüğü zaman sınav yüz yüze yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim