Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Giriş Sınavı tercihleri başladı.

1 Haziran tarihinde yapılan LGS sınavının sonuçları 24 Haziran tarihinde açıklamıştı. Tercih kılavuzunun duyurulmasının ardından tercih işlemleri için süreç başladı ve adaylar kılavuza uygun olarak 12 Temmuz 2019 tarihine saat 17:00'a kadar tercih başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

LGS TERCİH ROBOTU;

MEB 2019 yılı LGS tercih robotu yayımlandı. MEB öğrencileri bilgilendirmek için ilk kez uyguladığı tercih robotunda; Fen ve Sosyal Bilimler, Özel Program ve Proje uygulayan Anadolu liseleri, Özel Program ve Proje uygulayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu İmam hatip Liselerine ait il ve ilçe bazda kriterlere göre listeleme yapabilecek. Ayrıca 2018 yılı yüzdelik dilimlere göre okulları listeleyebilecekler. MEB e-okul sistemi üzerinden boş kontenjan sınavlı okul taban puanlarına ait okul bilgilerini listeleyebilecekler.

2019 yerel yerleştirme tercih rehberi ve 2019 yılı merkezi sınav puanı ile öğrenci alan kurumların tercih rehberi: https://e-okul.meb.gov.tr/

Öğrenciler toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecekler. Tercihler 3 ayrı alanda yapabilecek. Yerleştirme ekranında tercihler alınacak yerel yerleştirmelerin zorunlu olarak yapılması ile diğer alanlar açılabilecek. Diğer alanda yerleştirme tercihleri için ilk 3 okul yeşil renkli kayıtlardan, iki okul tercihi ise mavi renkli alandan, ya da kırmızı renkli alandan yapabilecek. Okul türüne göre 3 tercih yapılabilecek. Sınavla öğrenci alacak Fen, Anadolu Lisesi, Sosyal bilimler Anadolu İmam Hatip, Mesleki Teknik Anadolu liselerinde ise yüzdelik dilimlere göre tercih yapılabilecek. bu alanda ise en fazla 5 tercih yapılabilecek.

TERCİH TARİHLERİ; 1 Temmuz-12 Temmuz tarihlerinde yapılabilecek.

LGS TERCİH SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS tercihlerinin sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden ve e-okul sistemi üzerinden 22 Temmuz tarihinde duyuru yapılacak.

NAKİL DÖNEMLERİ;

Öğrenciler için nakil dönemleri 29 Temmuz tarihinde başlayacak. Buna göre 29 Temmuz ile 2 Ağustos tarihlerinde 1. nakil başvuruları alınacak. 2. nakil ise 5 Ağustos ile 8 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim