Ülkemizde bazı dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in almış olduğu kararlar doğrultusunda eğitim sistemi değiştirilmektedir. Bu sistem değişikliği ile derslerde verilen konularda bazı değişiklikler yapılabildiği gibi yine liselere geçiş sistemi de değiştirilebilmektedir. Son yapılan değişiklik ile birlikte artık liselerin çoğu puan ile alım yapmıyor. Türkiye geneli az bir okul sadece LGS puanı ile alım yaparken geriye kalan okullar puansız olarak yani adrese dayalı şekilde alım yapmaktadır. LGS ile liselere girmek isteyen öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı MEB'den kontenjan üzerine müjdeli haber geldi.

Kontenjan 120 Bin Değil

Geçtiğimiz sene ilk defa uygulanan sistem ile Liseye Geçiş Sınavı LGS ile puanlı şekilde okullara yerleşen öğrencilerin sayısının 120 bin olduğu duyurulmuştu. Bir çok aday yüksek puan almasına rağmen açıkta kaldığı için ve bu sene daha fazla öğrenci LGS'ye gireceği için aileler endişeli bekleyişlerini südürmekteydi fakat yapılan müjdeli açıklama da kontenjjanın 120 bin olduğı sınava girence öğrenci sayısı ile orantılı olduğu belirtildi.

Yüzde 10 Kontenjan Müjdesi

Geçtiğimiz sene Liseye Geçiş Sınavı LGS'Ye 1 milyon 200 bin öğrenci girdi ve bu sebepten dolayı 120 bin kişilik kontenjan belirlendi. Fakat bu sene sınavlara 1 milyon 600 bin kişi girecek. Yani geçen seneden 400 bin kişi daha fazla girecek. Bu sebepten dolayı 2020 yılının kontenjanı ise 160 bin olarak açıklandı. 160 bin kişi puanlı olarak okullara girecek iken geriye kalan öğrenciler puansız şekilde okullara adrese dayalı sistem ile giriş yapacaktır.