Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınava giren ve ardından tercih döneminde tercih yapan adaylar için bekleyiş yapılan açıklama ile birlikte son buldu. LGS tercih sonuçları açıklandıktan sonra herhangi bir eğitim kurumuna yerleşemeyen adaylar, yeni tercih dönemi ile birlikte yeni okullara başvuru yapmıştı. 17 Ağustos ile 21 Ağustos tarihleri arasında yapılan bu tercihler, yapılan açıklama ile birlikte sonuçlandı.

LGS tercih sonuçları bugün açıklandı!

Konu ile ilgili detaylar Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer tarafından paylaşılırken Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yerleştirme sürecinin merkezi yapılan kısmının başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtildi. Bakan Yardımcısı Özer ikinci nakil sonucu kapsamında öğrencilerin %98'lik bir kısmının tercih ettiği okula yerleşmeye hak kazandığını söyledi. Bu bakımdan 2. tercih dönemi ile birlikte öğrencilerin büyük bir bölümü istediği okullarda eğitim alma imkanına sahip oldu.

LGS tercih sonuçları nasıl öğrenilecek?

İkinci nakil sonuçları 24 Ağustos tarihi itibariyle paylaşımı açılırken isteyen tüm öğrenciler internet aracılığı ile yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17-21 Ağustos 2020 başvuru dönemi 2020 yılı ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları başlığı ile açtığı sorgulama formunda T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodunun girilmesi yeterli.

Bilgiler doğru bir şekilde girildikten sonra sistem tarafından öğrencinin yerleşmeye hak kazandığı okul ile ilgili bilgiler ekranda yayınlanacaktır. Öğrenci herhangi bir yere yerleşemediyse konu ile ilgili yine detaylar paylaşılacaktır.

LGS 3. tercih dönemi ne zaman başlıyor?

Yapılan bu işlemler sonrasında 3 tercih dönemi içinde süreç başladı. 24 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler tarafından başvurular yapılacak ve bu tarih itibariyle öğrenciler için 3. tercih sonuçları da açıklanmış olacak. LGS kapsamındaki tüm yerleştirme işlemleri ise 28 Ağustos tarihi itibariyle sonlanmış olacak. Bu bakımdan adayların en kısa süre içerisinde mevcut tercih sonuçlarını kontrol etmesi, yerleşmemesi halinde ise yeni tercihlerini yaparak sisteme girmesi önem arz ediyor.

Editör: TE Bilisim