Liselere giriş için yaz başında ter döken milyonlarca öğrencinin tercihleri geçtiğimiz haftalarda sona ermiş ve öğrenciler ile aileleri tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra boş kalan kontenjanlar için geçen hafta 1. Nakil başvuruları yapılmıştı. İşte birinci nakil sonuçları için MEB tarafından açıklanan takvime göre sona gelindi. Bugün açıklanması beklenen nakil sonuçları henüz açıklanmış olmamakla birlikte başvuruda bulunan sonuçlarını e-okul üzerinden öğrenebilecek. Peki 2. Nakil başvuruları ne zaman yapılacak, boş kontenjanlar açıklanacak mı, işte detaylar.

MEB Takvimi Açıkladı

Liselere girişte 10 Ağustos’ta başlayan nakil süreci için 14 Ağustos’ta son başvurular yapılmıştı. Bu noktada açıklanan takvime göre sonuçların 17 Ağustos 2020 tarihinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanması ile birlikte ise 2. Nakil başvuruları yapılacak. 21 Ağustos’a kadar sürecek olan ikinci nakil başvuranın sonuçlarının ise 24 Ağustos 2020 tarihinde açıklanması bekleniyor.

24 ile 26 Ağustos arasında yerleşemeyenlerin başvuruları alınacak, 26 ile 27 Ağustos tarihleri arasında ise yatılılık için başvurular açılacak. 31 Ağustos 2020 tarihinde ise yeni eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim ile başlamış olacak.

MEB Açıklama Yaptı

MEB tarafından yapılan açıklamada ikinci nakil başvurularına yönelik olarak “Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 2 dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecektir” ifadelerine yer verildi.

Boş Kontenjan ve Taban Puanları

Boş kontenjanlar için ise https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx adresinden sonuçlarla birlikte, açıklama yapılmasının ardından erişim sağlanabilecek. AyrıcaSınavlı/Sınavsız Okul Boş Kontenjan Ve Sınavlı Okul Taban Puan Bilgileri uygulaması ile okulların taban puanlarına ilişkin bilgilere de erişmek mümkündür.

E-okul girişi ile hem veliler hem de öğrenciler sonuçları görebilmekte olup e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için https://eokul.meb.gov.tr/adresine giriş yaparak, sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodunu girmek yeterlidir.