Koltuğa oturduğu günden bu yana bir çok kişinin takdirinin kazanan ve halende kazanmaya devam etmekte olan eğitim kökenli Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim alanında büyük değişimler yapmaya devam ederken hem eğitim kalitesinin artmasını hemde öğrencilerin okulu daha fazla sevmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Eğitim dışında sporsal, sanaltsal, kültürel vb. gibi alanlarda öğrencilere bir çok bilgi aşılamakta olan bakan şimdide öğrencilere ücretsiz internet verileceğini müjdeledi. Bu durum veliler ve öğrenciler tarafından hoş karşılandı.

AYLIK 3 GB VERİLMESİ PLANLANIYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama da telefonun çekmesinin yeterli olduğu ve tüm öğrencilere aylık 3 gb'lik hediye internetin verileceği operatörün fark etmeyeceğini tüm operatörler için 3 gb'lik internet hediyesinin öğrencilere sunulacağı söylenirken bu durum herkes tarafından büyük beğeni kazandı. Fakat sistem nasıl işleyecek, öğrencilerin hatlarına mı internet tanınacak net bir bilgi şimdilik bulunmamaktadır.

KİTAPLARA KAREKOD GELECEK

Karakod şu anda en iyi teknolojilerden bir tanesi öyle ki bu kodlar ile şifreli ve güvenli olarak ödemeler yapabiliyoruz, konum bildirebiliyoruz, şifreli dosyayı taratarak dosyaya erişebiliyoruz. Şimdi bu sistem Milli Eğitim Bakanlığı kiptalarına da gelecek. Bu sayede öğrencilere verilecek olan 3 GB'lik hediye internetin karekod aracılığı ile öğrenciler tarafından da kullanılacağı öğrenilmiş oldu. Özellikle örnekler bölümünde karekod'un olacağı ve öğrencilerin karekodu telefonlarına okutarak animasyonlu ya da videolu olarak konuyu dinleyebilmesi, örnekleri görebilmesi ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim