Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bir milyona yakın öğretmen Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde hizmet vermeye devam ederken her sene yeni 20 bin öğretmen ataması yapılmakta olup 2020 yılında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasına göre 40 bin öğretmen atamasının yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmenlerden hariç olarak yine görevlerini sürdürmekte olan ücretli öğretmenler de bulunmaktadır. Fakat ücretli öğretmenler ile normal öğretmenler arasında maaş ve sosyal olanaklar bakımından çok ciddi farklar bulunduğu için İYİ parti önemli bir adım attı.

Eğitim Kalitesi Artacak

İYİ Parti tarafından atılan adım neticesinde ücretli öğretmenler için çalışma yapılması talep edildi. Bu çalışma neticesinde eğitim kalitesinin daha da artacağı belirtilirken ücretli öğretmenlerin çalışma koşulları, aldıkları maaşlar ve sosyal olanaklarına ilişkin bilgiler verildi.

Maaşlar Artmalı, Olanaklar Verilmeli

Milli Eğitim Bakanlığında hizmetli ücretli öğretmenler günlük ücret almaktadır. Yani ders başı ücret almakta olan öğretmenler hafta sonlarında, tatillerde, hava koşulları nedeni ile tatil olunan günlerde ücret alamamakta ve sigortası ise yarım gün yatmaktadır. Yani okul çıkışında öğretmenlerin karşılaşacağı sorunları sigorta karşılamadığı gibi hafta sonları da sigortaları yatmamaktadır. Bu gibi sebeplerden dolayı hem düşük ücrete hemde sosyal olanağı olmadan çalışan öğretmenlerin haklarının verilmesi İYİ parti tarafından istenmiş olup eğitimin kalitesinin artması için bunu yapılması talep edildi.

Editör: TE Bilisim