Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı protokoller doğrultusunda okulların çevre temizliği, güvenlik ve çevre düzenleme gibi alanlarındaki personel ihtiyaçları Toplum Yararına Programları ile sağlanmaktadır. Buna göre geçtiğimiz haftalarda pek çok ilde TYP alımları tamamlandı. Son olarak İstanbul genelindeki alımlar için bu gün son gün başvuru şartları neler olacak?

BAŞVURU ŞARTLARI;

İŞKUR'un TYP ilanlarına başvuru yapabilmek için en az 18 yaşını tamamlamak gerekli olacak. Diğer yandan eğitimine devam edenler için örgün bir okulda okumuyor olmaları istenilecek. Açıköğretim sistemi ile okuyan öğrenciler başvuru yapabilecekler. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları istenilmektedir. Son olarak başvuru son tarihinden önce işkur üzerinden gerekli olan başvuru adımlarını tamamlamak istenilmektedir.

HANGİ İLÇELERDE ALIMLAR YAPILACAK;

İstanbul'un 39 ilçesinde alımlar yapılacak. Buna göre; Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli, Şile, Eyüp, Bayrampaşa, Pendik, Sancaktepe, Tuzla, Ümraniye, Kartal, Çekmeköy, Başakşehir, Arnavutköy, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Çatalca, Sultangazi, Büyükçekmece, Fatih, Beykoz, Şişli, Maltepe, Kağıthane, Bağcılar, Beyoğlu, Sarıyer, Güngören, Avcılar Bakırköy, Küçükçekmece, Beşiktaş, Silivri, Esenyurt, Ataşehir, Adalar, Üsküdar, Kadıköy olmak üzere 1889 kişi istihdam edilecek.

Adaylar toplam 258 gün görev yapacaklar. 30 Haziran 2019 tarihinde görev sona erecek. Başvuru yapan adaylar için lise, kura yöntemi ile seçim tarihlerinde noter huzurunda gerçekleşecek.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 6 EKİM;

Adaylar başvurularını Ataşehir ilçesi, Adalar ilçesi, Üsküdar ilçesinde 6 Ekim, Kadıköy'de 7 Ekim olmak üzere diğer ilçelerde 5 Ekim tarihinde bugün sona erecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim