Bilindiği gibi her sene Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs ücreti verilmektedir. Bu sene bursluluk sınavı ne zaman yapılacak başvuruları ne zaman olacak gibi soruların cevabı merak ile beklenirken sonunda Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için bursluluk sınavı başvurusu tarihini duyurdu.

İlan Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yayımlandı ve kimlerin müracaat edebileceği, şartların ne olduğu gibi tüm detaylar belirtildi. Peki bursluluk sınavı başvurusu ne zaman?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına kimler başvuru yapabilir.

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak.
Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıfları ile hazırlık sınıfı, 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci sınıflarda öğrenci olmak.
Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak.
Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.
Ailenin 2016 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2017 Malî Yılı için tespit edilen 10.760,00 TL (onbinyediyüzaltmış)’ yi geçmeyecek olmak

Yukarıda Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile aranan şartlar belirtilmiştir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN

Başvurular 20 Mart 2017 - 14 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Sınavlar 10 Haziran'da düzenlenecek (8. sınıflar için 26 - 27 Nisan) ve sonuçlar 18 Temmuz 2017'de duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim