Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. Sınıflar için sağlanan İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) için sınav kılavuzu yayınlandı. İlgili bursluluk sınavı için başvurular bu yılın şubat ayında alınmıştı. Sınav tarihi başta olmak üzere kılavuzda birçok konuya yer verildi. İşte merak edilen bursluluk sınavına ilişkin detaylar.

Sınav Takvimi ve Diğer Detaylar

MEB İOKBS ile ilgili olarak yayınlanan kılavuzda sınav tarihlerine ilişkin bir açıklama da yapılmış olup buna göre başvuru tarihi 5 ile 17 Şubat 2020, sınav tarihi 5 Eylül 2020 ve sınavların açıklanma tarihi olarak ise 28 Eylül 2020 tarihi gösterilmiştir. Bu noktada 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11’inci sınıftan öğrencilerin katılabildiği sınav 5 Eylül 2020 tarihinde saat 10:00’da gerçekleşecektir. Kılavuzu görüntülemek isteyen öğrenciler http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr adresleri üzerinden erişim sağlayabilecek.

İlgili burs olanağından örgün eğitim veren bazı okullarda okuyan öğrenciler yararlanabilecek olup bu noktada Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veAçık Öğretim Ortaokulunda okuyan öğrenciler bu sınava katılamayacak. Fakat ilgili okullarda okuyanların 2 Eylül’e kadar sınav kapsamında olan bir okula kayıt yaptırmaları durumunda sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

Öğrenciler ya bursluluk ya yatılılık seçeneklerini seçebilecek olup parasız yatılı olarak öğrenimine devam edenöğrencilere ayrıca burs verilmeyecektir.

Başvuru Şartları Neler?

İOKBS sınavı için öğrencilerin sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmakta olup bunlar arasında T.C. ya da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olmak, mevzuattaki şartları taşımak, ortaöğretim kurumlarının (özel, imam hatip ve diğer) 5, 6, 7, 8, 9, 10 veya 11’inci sınıflarında okuyor olmak, Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içindebulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığıokul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemek şartları yer almaktadır.

İlgili kılavuza erişim ve diğer detaylar için: http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_08/17130029_2020_YlkoYretim_ve_OrtaoYretim_KurumlarY_Bursluluk_SYnavY_BaYvuru_ve_Uygulama_KYlavuzuGuncel.pdf

Editör: TE Bilisim