Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kadrolu görevinde olan öğretmenler görev bölgelerinde belirlenmiş süre boyunca çalışmaları ile il dışı tayin isteyebilmektedir. İl içi tayin ise genellikle her sene yapılmakta ve bir hafta boyunca öğretmenlere başvuru süresi tanınmaktadır. Bu kapsamda 2016 yılında il içi tayin isteyen öğretmenlerin başvuruları 20 Mayıs - 26 Mayıs tarihleri arasında alındı. Peki sonuçlar ne zaman belli olacak?

İl İçi Öğretmen Atamalar Sonucu Açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlanmış senelik takvime baktığımızda il içi öğretmen atamalarının 6 Haziran 2016 tarihi (yarın) ile açıklanması bekleniyor. Tabi ki aksaklıkların yaşanması ile bu süre uzayabilir. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu sürelerin pek çoğu değişebilmektedir.

Bazı illerde yapılan il içi atamaları belirlenmiş ve yayınlanmış durumda ancak tüm Türkiye geneli atamaların tamamı bitirilmiş değil. Atamaların tamamı 6 Haziran ile bitirilmesi bekleniyor eğer bu süre uzarsa konu hakkında yarın Milli Eğitim Bakanlığından mutlaka yazılı bir açıklamanın yayınlanması gerekmektedir. Eğer atamaların sonuçlarını öğrenmek ve bulunduğunuz ildeki atamaların belli olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

http://ilismi.meb.gov.tr (bulunduğunuz şehrin ismini yanda verilmiş olan linkte ki ilismi alanına yazınız)