MEB’te görev yapan öğretmenlerin il dışı tayinlerine yönelik açıklama geçtiğimiz ay gelmiş olup bu kapsamda ise öğretmenler başvurularını 6 Ağustos 2020 tarihi itibari iler gerçekleştirebilecek. Bu noktada öğretmenlerin tercihlerini 6 ile 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. 11 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak ve atanan öğretmenler okulları ile ilişik kesme işlemlerini 12 Ağustos itibari ile gerçekleştirebilecek. Peki başvuru yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler, öğretmenler hangi unsurlara dikkat ederek tercihlerini gerçekleştirmeli, işte detaylar.

Dikkat Edilecek Hususlar

MEB tarafından yayınlanan rehberde de tercihte bulunacak olan öğretmenlerin dikkat etmeleri gereken detaylar belirtilmiştir. Bunlardan ilki aylıksız izinli olarak geçirilen süreler ile eğitim kurumları dışında, Bakanlık merkez ve taşrateşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan süreler ise 3 yıllık süreninhesabında dikkate alınmayacağıdır.

Aynı zamanda iki öğretmen olan eşlerden birinin ataması gerçekleşip diğerinin gerçekleşmemesi durumunda atanan eşin istemesi halinde ilişik kesme işlemleri ertelenebilecek ya da atama hakkı iptal edilebilecek.

Görev yer soruşturma sonucu başka bir ile değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları ilde ve daha önce görev yaptıkları ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir.

Faklı illere atanan eşler, diğer eşin görev yaptığı ile aile mazereti ile başvuru yapabilecek, aynı il farklı ilçeye atanan eşler ise yine mazerete bağlı yer değişikliği talebinde bulunabilecek.

Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır.

Başvurular 23 il kapsamında gerçekleştirilecektir.

Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkatealınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır.

23 İl Listesi

23 il genelinde yapılacak olan atamalarda, ilgili iller şu şekilde belirtilmiştir. Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli, Van olarak yer almıştır.

Yapılan başvurularda atama işlemi, diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama işleminden kalan münhal yerler dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim