MEB tarafından gelen son dakika açıklamasında haftalık ders saatlerinin değişeceği ve yeni derslerin ekleneceği açıklandı. Bu noktada haftalık ders saatlerinde düzenleme yapılması beklenirken beden eğitimi ve bilişim teknolojileri gibi derslerin de branşlarımda da saatlerin değişeceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafında ders çizelgelerine ilişkin çalışmasın tamamlanmasının ardından detayların açıklanacağı ifade edildi.

Beden Eğitimi Dersi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yoğun bir çalışma içerisinde hem beden dersi hem de bilişim derslerine ilişkin olarak ilkokullardaki derslere alandan öğretmenlerin gireceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Konu ile ilgili olarak Spor Bakanı Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamada "İlk kabine toplantısında gündeme getirdiğim bir konuydu. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız da bu konudaki talimatı Milli Eğitim Bakanımıza o günkü toplantıda bildirdi. O süreç işliyor inşallah, İlkokullarda beden eğitimi olacak ve bunun yanında da tabi sporu sevdirmeyi, spora erişmeye yönelik ekstra projelerimiz var. Biz sadece ilkokulda değil ana sınıflarına kadar bu işi yaymayı planlıyoruz. O yüzden yüzme projemiz yine bu bağlamda değişik federasyonlarla yaptığımız ana sınıflarına kadar indirilmiş projeler var. İnşallah her birini gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verilmişti.

İlk ve Ortaokullarda Bilişim Dersi

İlgili ders çizelgelerine yönelik düzenleme ile aynı zamanda ilk ve ortaokullarda bilişim dersi okutulmasına ve 4. Sınıf için 2, 5. Sınıf için 3, 6. Ve 7. Sınıf için 2’şer saat olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim