3 ila 7 temmuz 2021 arası binlerce açık öğretim lise öğrencisinin katılmış olduğu üçüncü dönem sınavların ne zaman açıklanacağına dair MEB ‘ e sürekli bir soru sorulma çabası içerisine girildi. Bazı haberlere göre sonuçların açıklandığı duyurulsa da gerçek bir bilgi ya da milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan bir resmi açıklama değildir.

Milli eğitim bakanlığı henüz net bir tarih vermiş olsa da bu sınav tarihleri zaten çok uzun süreli bir zaman dilimi gerektirmiyor. Açıklanan bilgilere göre en geç 2 hafta içerin de öğrenciler sınav sonuçlarına erişim sağlaya bilecek. Bu bekleyiş nihayete erecek o zaman geldiğin de ekleyeceğimiz linkten giriş yaparak sonuçları kontrol edebilirsiniz.

Link -http://aolweb.aol.meb.gov.tr/

Sınava Dair Şüphe Varsa İtiraz Edilebilir Mi?

Sınava da çıkan sorulara sınav bitiminden hemen sonra olan zaman dilimin de itirazlar yapılabilir. Yani sınav sonuçları henüz açıklanmadığına göre halen zamanınız var demektir. Fakat; sınav sonuçlarına itiraz edilecek olursa eğer sınav sonuçları açıklandıktan 5 gün sonraya kadar yani 5 gün içerisin de itirazlarınızı bildirmeniz gerekiyor.

Aksi taktir de bu süre zarfların da itiraz edilmezse sonradan edilen itirazlar taraflarca reddedilecek ve dikkate alınmayacaktır. Bu yüzden bu sürecin devamın da verilen günler ve ya saatler baz alınarak kontroller yapılmalı itiraz gerektiren bir konunun olduğu ve ya olmadığı gözden geçirilmelidir.

İtirazlar Nasıl Yapılıyor?

Belirlenmiş olan bankalar aracılığı ile (ziraat, vakıf, halk bankaları ) sınava girmiş olan kişiye ait TC kimlik numarası ile 30 Tl ücret karşılığın da https://eitiraz.meb.gov.tr adresi üzerinden yapabilecekler. Yapılacak olan sınava ve ya sorulara dair itirazlar bilgi işlem genel müdürlüğü tarafınca incelenecek ve nihayete erdirildikten sonra değerlendirmeler ve ya sonuçlar açıklanacaktır.

Bu sınava başvurusu olmayan ve ya sınav girmiş fakat sınavı geçerli olmayan kişiler itiraz da bulunamazlar. İtiraz edilmek istenilse bile kabul edilmeyecektir. Yapılacak olan itirazlar 10 günlük olan bu zaman da dava açma süresine engel teşkil etmemektedir.

Editör: TE Bilisim