İşin Olsa ekibi olarak seslerini duyurmamızı isteyen adaylar için geciken ilanlar serimizi başlatıyoruz. Bu serimiz ile hangi ilanların beklendiği, geciken ilanların neler olduğu hakkında adaylar bilgi sahibi olacaktır. Serinin ilk haberi öğretmenlerimiz için olacak. Yaklaşık 6 aydır mücadele eden ve 30 milyonu geçkin tweet atan öğretmenlerimizin talep ettiği MEB 60 bin öğretmen ataması konusunda henüz bir ses çıkmadı, yanıt alınamadı. Sosyal sorumluluk projelerine katılan, fidan dikme etkinlikleri yapan, basın açıklaması yapan, sosyal medyayı neredeyse ayağa kaldıran öğretmenlerimiz atama haberi bekliyor.

60 Bin Atama Neden Gereklidir?

Milli Eğitim Bakanlığına yönelik Sayıştay Aralık ayı raporuna göre toplam 140 bin kişilik öğretmen açığı olduğu görülüyor. Yıllık olarak yaklaşık 20 bin öğretmenin emekli olması, yine yıllık 20 bin yeni derslik inşa edilmesi, virüs sebebi ile idari izinli 62 bin öğretmen olmasından dolayı MEB'de şuan belli bir açık bulunuyor. Bu açığın biraz olsun kapanması için adaylar seslerini duyurmaya çalışıyor.

Öğretmenler Seslerini Duyurmaya Çalışıyor

Öğretmenler özellikle Twitter üzerinden seslerini duyurma gayretindeler. Öyle ki https://twitter.com/ogrtmnlrpltfrmu sayfası ve https://twitter.com/mebmoap sayfaları üzerinden bir araya gelen binlerce öğretmen yapılan etkinliklere katılmakta, son açıklamaları incelemekte ve ona göre mücadelelerine devam etmektedir.

Atama İlanı Gecikti

Genel olarak son yıllarda Aralık ayında ilk ilan ve Şubat ayında ikinci atama ilanı gelirken bu sene Şubat ayının bitimine bir hafta kaldı ancak halen bir ses yok. Kabine toplantısı bitti, eğer 2021 yılı toplam atamanın MEB'e dağılımı verilmedi, belli olmadıysa ilan muhtemelen Mart ayına kaldı. Mart ayında yapılacak kabine de de yıllık toplam alım içinden MEB'e kontenjan belli olmazsa ilan Nisan ayına dahi kalabilir. Öğretmenlerimizin 60 bin atama taleplerini bizler de destekliyoruz. İlan geldiğinde haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim