Uzaktan eğitim süreci öncesinde de aktif bir şekilde bazı okullarda kullanılan ve Milli Eğitim Bakanlığı alt yapı desteği ile hizmet veren EBA, öğretmenlerin ders içi materyalleri paylaşabildiği, öğrenci ile iletişim kurabildiği bir platform olarak destek sunmaktadır. Öğretmenlere belge paylaşımından, uyarı ve ödev vermeye kadar birçok alanda kolaylık sağlayan EBA portalı üzerinden birçok uygulama ve işlem yapılmaktadır. Bu doğrultuda merak edilen konulardan biri de EBA’nın ücretli olup olmadığı, kimlerin EBA sistemini kullanacağı gibi sorular oldu. İşte bu soruların detaylı yanıtları ve diğer bilgiler.

EBA’ye Kimler Girebilir?

EBA sistemi, online eğitim portalı olarak ifade edilmekte olup bu doğrultuda görev kodları tanımlı MEBBİS’te kayıtlı öğretmenler, eğitim fakültesi üniversite öğrencileri ve akademisyenler giriş yapabilmekte olup aynı zamanda öğrenciler ve öğrenci velileri de giriş yapabilmektedir. Özellikle giriş yapan kişiye bağlı olarak ise EBA’nın sunmuş olduğu modül ve özellikler de farklı olmakla birlikte örneğin öğretmenlere sistemde daha fazla eylem ve olanak tanındığı ifade edilebilir.

EBA sistemi içerisinde ise genel itibari ile kitap ve video paylaşımlarının yanı sıra, infovideo ve infograik ile etkileşimli ders anlatım materyalleri, mobil uygulamalar üzerinden erişim, derslere ilişkin her türlü doküman ve belgeler ile dergi, görseller, ses ve ses kayıtları ile haberler gibi çok çeşitli paylaşımlar yapma olanağı bulunmaktadır.

Ücretli mi, Ücretsiz mi?

EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmet olmasından dolayı ücretsiz olarak erişilebilen bir eğitim portaldır. Hem öğretmenler hem de öğrenciler, uzaktan eğitim süreci olmak üzere bu sürecin dışında da sisteme kolaylıkla T.C. kimlik numaraları ve alacakları şifreler ile kolaylıkla bağlanabilmektedir. Bu doğrultuda bu online eğitim portalının öğrencilerden öğretmenlere, velilerden akademisyenlere ücretsiz erişimini olduğu açıklanmaktadır.

EBA’ya giriş rehberi için: https://www.isinolsa.com/meb/eba-sifresi-alma-ve-giris-yapma-h31650.html

Editör: TE Bilisim