Dün itibari ile milyonlarca öğrenci evden eğitim için ekran karşısına geçti. EBA ve TRT aracılığı ile hazırlanan ders videoları ile eğitime kalınan yerden devam edildi. Bu noktada EBA eğitim portalı üzerinden aktif bir şekilde öğrencilerin katılıları ile işlenen dersler sonrasında ise birçok öğrenci yoklama, sınav gibi durumların bu uzaktan eğitim sürecinde zorunlu olup olmadığını merak ediyor. İşte tüm bu soruların cevapları ve EBA eğitim portalına ilişkin detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Ziya Selçuk: “Yoklama Yok”

Uzaktan eğitim ve öğretimin dün başlamasından önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açılış konuşması gerçekleştirdi. Bu konuşmada hem bu süreççe ilişkin bilgiler hem de izlenecek adımlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Yoklama konusunda ise kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk ise “Yoklama almayacağız. Amacımız evlatlarımızın daha çok öğrenmesi, kendilerini geliştirmesi. TV ile uzaktan eğitimin amacı çocuklarımızın derslerden soğumamasını sağlamak. 23 Mart’ta okulda hangi konular işlenecekse TV’de o konular işlenecek. Sonrasında telafi çalışması, bunlara hazırız” ifadelerini kullandı.

Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir. Bu noktada ise yoklama alınamayacağı beklenen bir durumdu.

Eğitim Dönemi Yaza Uzayacak Mı?

Uzaktan eğitim sürecinin dün itibari ile başlamasından sonra veliler ve öğretmenlerin kafasında ise bu sürecin ne kadar etkili olacağı, salgının kontrol altına alınması sonrasında ise eğitim süresinin uzatılıp uzatılmayacağı soruları yer aldı.

Selçuk tarafında ise yaz tatili ile ilgili olarak Türkiye'de 180 iş günü var. Bu Avrupa Birliği'nde 200-210 gün, Japonya'da 240 iş günü okul var. Öğrenci için 3 ay yaz tatilini şahsen uzun buluyorum. Aklınıza gelen ilk 30 ülkeyi sayın. Hiçbirisinde bu kadar uzun bir tatil yok. Azami 1,5 ay civarında tatil var. Bunun hemen sayısını artırmak da bana göre doğru değil. Türkiye'nin kaliteyi çalışıp ondan sonra bunu artırmaya doğru bir yolculuğa ihtiyacı var” açıklamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim