Uzaktan eğitim dün, 23 Mart 2020 itibari ile ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde de başlamış bulunuyor. Birçok öğrenci ve veli dün televizyon ekranları olmak üzere telefon, bilgisayar ve tabletleri üzerinden eğitim sınıflarına göre hazırlanmış olan ders videolarını izlemeye başladı. Bugün itibari ile de 09.00 ile dersler bu kanallar aracılığı ile başlamış olup özellikle bu süreçte merak edilen konulardan biri de kaçırılan ya da tekrar izlenmek istenen durumlarda, ders tekrarlarının olup olmadığı ve bu tekrar videolarına nasıl ulaşılacağı oldu. Tüm öğrencilerin merak ettiği bu sorulara ilişkin detaylar ise şu şekilde.

TV Kanallarından Ders Tekrarı

TRT işbirliği ile televizyon kanalları üzerinden yayınlanan dersler çoğu zaman öğrencilerin evinde bir televizyon olması ve iki öğrencilinin olması gibi durumlarda kaçırılmakta olup bu noktada kaçırılan derslere ilişkin tekrarlar ise aynı kanallar üzerinden farklı saatlerde yayınlanmaktadır.

TRT-EBA TV İlkokul ve TRT-EBA TV Ortaokul dersleri normal olarak sabah saat 09.00'da başlayıp 13.30'a kadar sürmekte olup bu dersleri kaçırmaları durumunda öğrenciler 13.30- 17.30 ve 17.30- 21.30'da iki kez tekrar yayınları ile aynı dersleri izleyebilecek. Liseler için ise tekrar dersleri 15.00-21.00 arasında da EBA TV’de yer alacak.

EBA Online Üzerinden Tekrar

Ders yayınlarını online EBA platformundan izleyen öğrenciler ise saat gözetmeksizin tekrar tekrar izlenebilmekte olup ilk, orta ve liseler için bu ders tekrarları eğitim sınıfı seçilerek erişilmesi mümkündür. Bu ders yayınlarına ilişkin tekrarlar hem bilgisayar hem tablet hem de akıllı telefonlar üzerinden de kolaylıkla erişilebilecektir.

İlgili ders tekrarlarına ulaşmak isteyenler http://www.eba.gov.tr üzerinden ilkokul, ortaokul, lise sekmeleri seçilerek, ilgili tarih belirlenerek tekrarlara ulaşılabilmektedir.