Korona virüs önlemleri çerçevesinde eğitime geçtiğimiz haftalarda ara verilmiş, öğrenciler ve öğretmenler bir haftalık tatilin ardından bugün uzaktan eğitim ile derslere başlamış bulunuyor. Bu nokta Türkiye’de milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim portalı EBA üzerinden interaktif bir şekilde hem ders videolarını izleyecek hem de öğretmenler tarafından verilecek olan ödev, çalışma ve diğer etkinlikleri gerçekleştirebilecek. İşte birçok öğrenci tarafından merak edilen sorulardan biri de öğretmenler tarafından verilecek olan ödevlerin portal üzerinden nasıl gerçekleştirileceğidir. Konuya ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

1. EBA’ya Giriş

İlk ve orta dereceli olmak üzere tüm öğrenciler, öğretmenleri tarafından yüklenen ödevlere erişmek için ilk olarak EBA sisteminde giriş yapmak durumundadır. Bu doğrultuda https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile öğrenciler ve öğretmenler sisteme giriş yapabilmektedir. Eğer EBA hesabınız yok ise almak için https://www.isinolsa.com/meb/eba-sifresi-alma-ve-giris-yapma-h31650.html

Uzaktan derslerin başladığı şu dönemde ise EBA sistemine öğrenciler derslerin başladığı zaman giriş yapabilmektedir. Bu sebeple giriş sistemi açılmazsa öğrencilerin daha sonra tekrar denemeleri tavsiye edilmektedir.

2. EBA Ders

Giriş yaptıktan sonra ekrana çıkan “EBA DERS” kategorisinde tıklanır, daha sonra öğrencilerin karşısına çıkan panelde öğrencilerin ilk, orta ya da lise öğrencisi olma durumuna göre bölüm seçimi yapılması gerekmektedir. Seçim işleminden sonra ise sol panelde, çalışmalarım kısmı seçilmektedir. Açılan yeni sayfada yüklenen ödevlerin tümü yer almaktadır. Farklı derslerden ödevler, burada toplu bir şekilde gösterilmektedir.

3. Ödev Seçimi

Çalışmalarım kısmı seçildikten sonra öğrencilerin karşısına, öğretmenler tarafından yüklenen ödevlerin bulunduğu panel çıkmaktadır. İlgili derslerin öğretmenleri tarafından belirtilen ödevler buradan seçilerek, burada test ya da açık uçlu soru cevabı şeklinde yazılarak gerçekleştirilmektedir.