23 Mart 2020 itibari ile uzaktan eğitime başlayan ilk ve orta dereceli okullar ile bazı üniversitelerde eğitim süreci başlamış oldu. Bu doğrultuda öğretmenler EBA üzerinden çalışma, test ve sınavları yükleyerek öğrencilerin bu uzaktan eğitim sürecini verimli ve etkili bir şekilde geçirmesine destek olacaktır. Öğrenciler EBA üzerinden öğretmenler tarafından verilen ödevlerin yanı sıra, test, quiz ve diğer etkinlikleri de gerçekleştirecektir. Peki EBA üzerinden sınav nasıl olmaktadır? İşte EBA sistemi ile ilgili merak edilenler.

Sınavlar Portalına Giriş

23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitim sistemi olan EBA öğrenciler ve öğretmenler tarafından aktif olarak kullanılacaktır. Öğrenciler bu sistem üzerinden ödev ve diğer etkinliklerin yanı sıra test, quiz ve sınav gibi eylemleri de gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler sisteme yükledikleri sınavlar aracılığı ile öğrencilerin bu eğitim sürecini nasıl değerlendirdiklerini ölçebilmektedir.

Öğrencilerin sınavlara erişmek için ilk olarak EBA sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra ise öğrencilerin karşısına ders alanları çıkmaktadır.

Açılan bu sayfada öğrenciler sol panelde yer alan “Sınavlar” bölümüne tıklamaları gerekmektedir. Daha sonra ise öğretmenler tarafından yüklenen sınavlar, Quizler ve diğer online etkinliklere erişim sağlanmaktadır. İlgili dersler kapsamında öğrenciler bu alanda yapmaları gereken sınavları seçerek işleme devam etmektedirler.

Sınav Seçimi

Öğrenciler test ya da açık uçlu sınav sorularını cevaplayacak şekilde açılan ekrandan sınavlarını ve etkinliklerini gerçekleştirebilmektedir. Farklı branşlardaki öğretmenler ve dersler tarafından yüklenen Ünite testleri, konulara özel testeler, eş zamanlı quizler gibi çeşitli etkinler bu alanda seçilerek öğrenciler tarafından yapılmaktadır.

Öğrenciler uzaktan eğitim süresi boyunca EBA ana sayfasında öğretmenlerin duyurularını dikkate alarak, ilgili ödev ve etkinlikleri yapmak durumunda olup her materyale bu ana sayfadan ulaşabilmektedir.

Editör: TE Bilisim